Părinții mei sunt eroi, donează sânge și salvează vieți!

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” promovează implicarea civică a elevilor prin dezvoltarea spiritului comunitar și a empatiei.
La inițiativa Asociației Maramureș Bike, în colaborare cu Centrul de transfuzii sanguine Maramureș și sub tutela Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, se demarează o amplă campanie de încurajare a populației de a dona sânge.
Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” este instituția pilot în care se concretizează această campanie și dorește ca prin implicarea elevilor și prin conștientizarea acestora asupra importanței grijii față de cei din jur să dezvolte un curent de opinie favorabil creșterii numărului de donatori din comunitate. Prin această campanie elevii au ocazia de a se implica activ în rezolvarea unei probleme actuale (lipsa a suficienți donatori) și de a-și convinge familiile și apropiații acestora să ia parte la acțiune.
Efortul lor nu va rămâne nerăsplătit, căci pe lângă bucuria de a face un lucru bun ei vor avea și șansa de a câștig la tombola donatorilor câte o bicicletă PEGAS pe nivel de clasă.
Campania se va desfășura în perioada 14 noiembrie-16 decembrie, Centrul de transfuzii sanguine așteptând cu drag donatorii.